top of page

Cum m-a ajutat școala online sa iau nu unul, nu doi, ci TREI de ZECE la bac?

Updated: Sep 27, 2021

Bună ziua, dragi pasionați de matematică. Numele meu este Ștefania și sunt proaspăt absolventă de liceu, actuală studentă în cadrul Universității Politehnica București. Astăzi m-am gândit să împărtășesc cu voi impresiile pe care învațământul online mi le-a lasat mie, în calitate de licean.

Eu si colegii mei suntem prima generație de elevi din istorie, pentru care clasa a XII-a s-a desfașurat în întregime in această pandemie, care au susținut examenul de bacalaureat în urma unei pregătiri desfășurate in mare parte, in mediul online (într-adevar nu în totalitate). Am învățat că, stând în fața unui ecran care mă poate purta prin toate domeniile, chiar din confortul casei mele, îmi pot fixa mult mai bine noțiuni pe care, la școala, din bancă, nu le-aș fi putut acumula. De ce spun acest lucru? Ei bine, să ne gândim la un elev care stă in ultima bancă, încearcă să vadă la tablă, nu reușeste, încearcă să îsi întrebe colegul, scrie de la acesta, iar în tot acest timp informațiile pe care profesorul le transmite mai departe trec pe lângă el, în loc să rămână implementate în mintea sa. Scoala online ne permite să ne fixăm ecranul, asa-zisa tablă, acolo unde considerăm că ne este cel mai de folos. Exemplele pot continua la nesfârsit, însă esența este urmatoarea: nu trebuie să vă fie teama de învațământul online, ci mai degrabă, de persoane care nu sunt deschise la nou si care refuză să se adapteze tehnologiei.

În ceea ce mă priveste, da, am reusit să iau nota maximă la bacalaureat, pregătindu-mă în fața calculatorului. Îmi luam singură notițele, ascultam fiecare informație care îmi era transmisă, iar confortul biroului meu îmi permitea să mă concentrez la capacitate maximă.

447 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page